Avokado – Tofu namaz
Evo jednog vrlo jednostavnog recepta koji se može jesti uz skoro svaki obrok. U pitanju je namaz od avokada i tofua.
Za namaz je potrebno:
1 zreli avokado
150-200g tofua (polovina kupovnog)
1 čen belog luka
1 polovina limuna
Prvo je potrebno pravilno oljuštiti avokado. Ova voćka se ljušti tako što je presečete na pola po dužini vodeći računa da ne presečete tvrdi središnji deo. Blago rukom okrenete polovine u suprotnom smeru i sam će se odvojiti. Sočni deo možete izvaditi kašikom. Tvrdi deo možete ostaviti u vodi (ali samo do pola), ukoliko želite da se pozabavite uzgajanjem avokada.
Očišćeni avokado stavite u blender sa već izblendanim tofuom. Dodajte malo soli, po ukusu i jedan naseckani čen belog luka. Pustite blender da radi neko vreme, a potom stavite i malo limuna.
Ovaj namaz možete koristiti za sendviče ujutru, kao prilog testeninama ili njokama na otmenom ručku, uz tortilje i čips dok gledate neki dobar film i u sličnim situacijama.