Građani brane svoje zgrade od političkih zloupotreba vlasti

Kao što je svima već poznatno u prethodna 3 dana vladajuća partija je dala sebi za pravo da na trenutno jedino moguće izražavanje nezadovoljstva svojih građana – buku sa svojih prozora, odgovori agresivno, protivzakonito i nepoštujući mere koja je sama donela.

Prethodnih noći, vladajuća partija je nelegalno okupirala krovove svih većih zgrada širom Srbije, sa kojih su se sa razglasa i praćene skupim pirotehničkim sredstvima, čule uglavnom generičke poruke ove vlasti. Orkestrirani besmisleni poklici lica sa fantomkama i bakljama su odavno postale način izražavnja vladajuće klase u Srbiji, ali ono što je alarmantno u ovoj situaciji je to što ova vlast zapravo i ne pokušava da prikrije da stoji iza svega toga. Ona otvoreno poručuje građanima – koliko god da glasno izrazite svoje nezadovoljstvo mi ćemo vam uzvratiti još agresivnije, koliko god da to radite iz svojih kuća – mi ćemo doći do vas, jer za nas zakon ne važi.

Uprkos svojoj bahatosti, vladari nisu uzeli u obzir jedan mali detalj a to je da njihovi soliterski vikari nisu tu svojom voljom već po zadatku. Oni sami ne veruju u to što rade i sigurno bi radije bili kod svoje kuće umesto što se veru po tuđim krovovima.

U prilog tome govore događaji od prethodne noći kada su na nekoliko mesta u Beogradu i Novom Sadu, stanovnici zgrada oterali ove uzurpatore.

S obzirom da se policija nije odazvala ni na jedan jedini poziv građana, u pojedinim delovima Beograda stanari su se sami verbalno suprotstavili, gasili ozvučenja i polovali vodom ove maskirane ljubitelje vlasti.

Važno je da svi stanari postanu svesni toga da vlast nema pravo da zloupotrebljava njihove zgrade u političke svrhe. Da se osećaju potpuno samouvereno u bilo kakvom vidu konfrontacije sa uzurpatorima i da sve snimaju (idealno prenose live) putem svojih telefona.

Jako je važno da se na svaki ovakav vid kršenja zakona i zloupotrebe vlasti odgovori jer će u suprotnom broj uzurpiranih zgrada samo rasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.