Pljeskavice od koprive
Kopriva je bogata gvožđem, daje snagu i pročišćava organizam. Jedna je od izuzetno lekovitih biljaka, ali i pored toga, ljudi je retko koriste u ishrani. Recept za pljeskavice od kopriva je lak i ukusan način da ponovo vratimo ovu biljku u svakodnevnu upotrebu.
Za ovaj recept potrebno je:
-400 g koprive, obarene i sitno iseckane
-glavica crnog luka
-50g prezle, parče hleba ili bilo koje bruskete grickalice samlevene
-jaje
-kašika parmezana
-kašičica korijandera (nije neophodno)
-malo biljnog začina
-so i biber
Priprema:
Koprivu obarite i iseckajte na sitno. Luk isto na sitno iseckati. Umutiti jaje. Bruskete ili parče hleba izmrviti. Sve zajedno sa ostalim sastojcima staviti u posudu i zamesiti.
Od dobijene mase oblikujte pljeskavice i pržite ih na maslinovom ulju ili puteru.