Sea Shepherd slavi Dan planete zemlje (video)

Dan planete Zemlje, koji se obeležava danas, ove godine protiče u senci pandemije virusa Kovid-19, zbog koje su otkazane mnogobrojne manifestacije.

Ovaj Dan obeležava se još od 1992. godine, kada je zvanično proglašen kao dan zaštite zdrave i čiste životne sredine, kao i dan spašavanja i pomoći ljudima, životinjma, pticama, insektima i geografskim oblicima reljefa, koji se menjaju i nestaju pod uticajem delovanja čoveka na globalno zagrevanje.

Dan planete Zemlje zvanično je proglašen na Konferenciji Ujedinjenih Nacija o životnoj sredini i razvoju u Rio de Žaneiru, na kojoj je učestvovao veliki broj predstavnika vlada i nevladinih organizacija, na kojoj je usklađen dalekosežni program za promovisanje održivog razvoja i dan borbe protiv narušavanja životne sredine.

Organizacija Sea Shephard koja je godinama na prvoj linije odbrane biodiverziteta okeana i mora od pretnje prozurokovane ljudskim faktorom, nam čestita dan planete zemlje i podseća nas na alarmantno stanje u kome se nalazi naš jedini dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *