Štrajk upozorenja u deset novosadskih škola

Zaposleni u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine obustaviće rad u sredu, 3. juna, na sat vremena kako bi skrenuli pažnju na neregularne izbore za v.d. direktora škole “Ljudovit Štur” u Kisaču.

Rad će biti obustavljen od 12 do 13 časova u deset škola u Novom Sadu. U pitanju su Gimnazija “Laza Kostić”, Elektrotehnička škola “Mihailo Pupin”, Saobraćajno-tehnička škola “Pinki”, Tehnička škola “Mileva Marić Ajnštajn”, Škola za dizajn “Bogdan Šuput”, OŠ “Mihajlo Pupin” Veternik, OŠ “Jovan Dučić” Petrovaradin, OŠ “Mihajlo Pupin” Veternik, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Sremska Kamenica, OŠ “Ivo Andrić” Budisava i OŠ “Ljudevit Štur” Kisač. 

Jedini štrajkački zahtev je da se bivša direktorica škole u Kisaču Ana Vozar imenuje za v.d. odnosno za direktora škole. 

Članica štrajkačkog odbora Ivana Muhova kaže za 021 da su se sve ove škole složile da obustave rad na jedan sat iz solidarnosti sa kolegama. 

“To je samo znak da su nas podržale i ostale škole. Mi nećemo ovim dobiti nikakvo rešenje, ali ovo je jasan znak da nismo samo mi u pitanju i da se ne bunimo samo mi. Samo želimo da se poslušaju želje kolektiva”.

Muhova najavljuje i veliki protest prosvetara u Novom Sadu zbog imenovanja direktora škole u suprotnosti sa mišljenjem školskog odbora i nastavničkog veća, a u skladu sa mišljenjem Nacionalnog saveta Slovaka. Vreme održavanja protesta tek treba da bude utvrđeno. 

Teskt preuzet sa sajta: https://www.021.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *