Filmski ciklus “Vreme odrastanja” od ponedeljka u CK13, Novi Sad

U Omladinskom centru CK13, u ponedeljak, 25. maja, počinje četvorodnevni filmski ciklus “Vreme odrastanja”.

Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova „Vreme odrastanja“. Kroz četiri izvanredna filma, smeštena u različite zemlje i različite dekade, podsetićemo se kako mladi odrastaju i reaguju na svet oko sebe.

Ciklus je pripremio kolektiv Art bioskopa CK13. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Program:

Ponedeljak, 25.05. u 21h I ja tebi kevu (Y tu mamá también) 2001

Ovaj „road“ film režisera Alfonsa Kuarona pun je drame, komedije, čudnih prijateljstava i seksualnih otkrića. Dva mladića (Garbiel Garcia Bernal i Diego Luna) kreću na put tokom kojeg im se priključuje privlačna, ali komplikovana starija žena. Iza priče o odrastanju i seksu, mladosti i bezbrižnosti, otkrićemo i jedan mračniji Meksiko, i zamisliti se nad krhkosti života.

Utorak, 26.05. u 21h Sanjari (The Dreamers) 2003

U Parizu burne ’68 godine, mladi Amerikanac Metju sprijatelji se sa ekscentričnom ljubiteljkom filma i njenim bratom. Bertolučijev film je zaista sanjalački- zajedno sa Metjuom uranjamo u svet knjiga i filmova, maskiranja i igara, Kitona i Čaplina, alkohola i trave, seksa i ljubavi… dok se ne umeša politika.

Sreda, 27.05. u 21h Čudnije od raja (Stranger than Paradise) 1984

Film kojim se Džim Džarmuš probio kao mladi umetnik, Čudnije od raja prati Vilija, mladića koji je pre desetak godina iz Mađarske stigao u Njujork. Vili provodi dane igrajući poker i pokušavajući da postigne savršeni njujorški akcenat, dok mu u posetu ne stigne šesnaestogodišnja rođaka Eva. Ovo nepoželjno iznenađenje početak je neočekivane i neobične avanture.

Četvrtak, 28.05. u 21h Mržnja (La Haine) 1995

U „geto“ predgrađu Pariza, Mržnja nas vodi kroz jedan dan u životima trojice mladića, različitih porekla i verovanja. Nakon nasilnih policijskih nereda, jedan od naših junaka završi sa policijskim pištoljem. Film se bavi mračnim društvenim pitanjima i služi kao svojevrsno ogledalo tadašnje, pa i današnje Francuske. Režiju potpisuje Metju Kasovic.

  • Projekcije će se održati na letnjoj pozornici CK13 pod otvorenim nebom. U skladu sa merama zaštite i prevencije širenja virusa, projekcijama može da prisustvuje ograničen broj ljudi, tako da molimo sve zainteresovane da dođu na vreme i zauzmu svoje mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *