Izložba fotografija “The Stuggle” umetnika Đina “Pafija” Mindiole u KC Magacinu

05/06 @ 20:00 – 11/06 @ 22:00

U petak, 5. juna u 20h u Centralnom prostoru MKM počinje otvaranje izložbe “The Struggle” umetnika Đina “Pafija” Mindiole (Gino “Puffy” Mindiola). Biće predstavljeni radovi koje je umetnik proizveo za vreme svog boravka u Beogradu. Umetnik je fotografisao različite osobe koje je upoznao u Beogradu, kako nose posebnu masku koju je izradio, preko lica. Izložba će biti otvorena zaključno sa 11. junom.

Projekat istražuje ulogu saradnje, performansa i identiteta sa strancima širom Beograda, u Srbiji. Pojedinci nose masku koju je umetnik napravio od pronađenih materijala. Od stranaca se traži da je stave kako bi izbrisali identitet svog lica i umesto toga, istražili kako ih gestovi, mesto i simbolička estetika definišu. Maska je simbol istraživanja umetnika, kroz interakciju sa lokalnom zajednicom.

“Pafi” ispituje nepoznate granice između unutrašnjeg i spoljnog ja koje su često skrivene od društva. Maska je sačinjena postupkom sakupljanja neželjenih materijala iz kontejnera, a služi kao metafora koja će podstaći subjekte da razmotre svoje psihološke „Borbe “. Boje maske su simbolične, a lobanja lastavice predstavlja “Hrabrost” srpske kulture. Svaka osoba reaguje na uputstva umetnika dok biva fotografisana napolju, u svojoj zajednici, odn. u svom kraju. Skrivanje identiteta subjekata omogućava im da se izraze telesnim gestom i pismenim odgovorom. Tako se ističe unutrašnji i spoljašnji izraz.

Link: https://kcmagacin.org/kalendar/izlozba-fotografija-the-stuggle-umetnika-dina-mindiole/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *